Streda na Cyrilometodských dňoch 2017


Vyvrcholenie Cyrilometodskách dní 2017, na sviatok Sv. Cyrila a Metoda, prilákalo do Terchovej množstvo návštevníkov. Každý z nich si určite vybral to svoje z bohatého liturgického i kultúrneho programu. O 7:00 a 8:30 hod sa v kostole uskutočnili dve sväté omše.

O 11:00 hod sa na vrchu Oravcové uskutočnila tradičná cyrilometodská svätá omša, ktorú celebroval Mons. Marek HRIADEL, generálny vikár Žilinskej diecézy. V poobedňajších hodinách na námesti A. Hlinku vystúpili DFS CHOTÁRIK, FS CHOTÁR, ZATORSKÝ DYCHOVÝ ORCHESTER, DETSKÝ ĽUDOVÝ SÚBOR a ROKBand.

Záverečný galakoncert sa uskutočnil v Kostole sv. Cyrila a Metoda, na ktorom sa predstavili Slovenský komorný orchester Bohdana Warchala; Ewald Danel, umelecký vedúci (husle), dirigent; Adriana Antalová, harfa; Antónia Gráfová, Zuzana Golisová, Jozef Chabroň, zbormajstri; Chrámový spevácky zbor sv. Jozefa-Robotníka, Čadca-Kýčerka; Chrámový spevácky zbor Gaudium, Raková; Spevácky zbor mesta Senica-Cantilena a ďalší speváci z rôznych speváckych zborov.

Autorom fotografií je Milan Kosec.

Cyrilo-Metodská svätá omša


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.